Zelenjava

Kako smo kupili in zasadili vrtnice Floribunda

Verjetno vsaka ženska ljubi rože. Res je, da iz nekega razloga to ne priznavajo vsi. Kljub temu, če zvečer po delu prineseš svoji ženi še skromen šopek vrtnic, bo zagotovo zadovoljen. Še posebej, če so rože podarjene samo tako, brez posebnega razloga. Ne tako dolgo nazaj sem se tudi odločil, da svoji ženi dajem nekakšno cvetico. Samo ni bilo razrezanih rastlin, ki bi stale in bledele. Tega večera sem prišel domov s petimi vrtnicami Floribunda. Od tega trenutka se je začela zgodba, ki se nadaljuje vse do danes. Če pomislite tudi na napravo v vrtu majhnega cvetličnega vrta, vas bo morda zanimalo, kako izbrati sadike vrtnic, jih saditi in skrbeti zanje.

Rose Floribunda in priložnostni znanec

V resnici se ne morem imenovati poznavalec vrtnarjenja. Še več, nikoli nisem moral gojiti vrtnic. Ne, da nisem maral cvetja. Samo vedno je bilo nekako do njih.

Vendar pa je moja žena občasno namignila, da lahko v naši poletni koči poleg regratov rastejo tudi plemeniteje cvetoče rastline. Nekega dne, ko sem bil v najbolj običajni trgovini z magnetom, sem nenadoma naletel na celo stojalo z vrtnicami. Sadike so bile v navpičnih ozkih škatlah, ki so pokazale odrasle cvetoče rastline. Na vsaki, poleg imena določene sorte, je bila tudi neznana in nekoliko čudna beseda Floribunda.

Brez najmanjše zamisli, kako izbrati sadike vrtnic, sem v voziček naenkrat zbrala pet škatel različnih sort. Cena 149 rubljev na škatlo se mi ni zdela preveč obremenjujoča in zdaj kupujem domov.

Vse to se je zgodilo popolnoma spontano. Verjetno je bilo pred nakupom takšnih stvari vredno pogledati informacije na internetu. Konec koncev, obstaja veliko mnenj o Floribunda vrtnice, njihove sorte, značilnosti izbire sadik, sajenje in nego na net. Vendar pa sem tisti dan naredil tako imenovani "impulzivni nakup".

Že takrat, ko sem brala članke na internetu, sem spoznala, da nisem izbrala najuspešnejših sadik. Kljub temu sem vesela, da sem jih izbrala. Tako smo jih rešili pred neizbežno smrtjo.

Zdaj pa poglejmo moj nakup.

Prva stvar, ki se je takoj zdela nenavadna, je bila država izvora. Srbija!

To je preprosto neverjetno, da so sadike naredile tako dolgo pot, preden končajo v naših vrtovih!

Floribunda sorte vrtnic

Doma so bile vse škatle s sadikami postavljene na kavč za fotografiranje:

Pri nakupu, brez pojma o značilnostih vsake sorte, sem se osredotočil samo na podobe cvetja na škatlah. Doma, glede na skrbno pakiranje, smo ugotovili, da ima vsaka sorta svoje originalno ime. Tako smo po naključju v naše roke padle pet sadik vrtnic Floribunda: Freesia, Minueto, Maskarade, Triumph in Blue (na sliki so 4 škatle kot vzorec).

Slike na škatlah in tiste, ki so bile kasneje najdene na internetu, so nam bile všeč. Vse je pokazalo, da se bo v naši podeželski hiši kmalu pojavil čudovit mini vrtnica.

Samo ena okoliščina je nekoliko pokvarila splošno veselje.

Kako izbrati sadike vrtnic Floribunda (kot so nam povedali)

Kakšno je načelo izbire sadik? Poleg podobe cvetja na škatli, imena sorte, je treba skrbno spremljati, da na sadikih ni "peeping" listov. Tako so rekli "usposobljeni ljudje".

Da bi pojasnili ta stavek, morate pokazati, kakšne so sadike:

Film, ki je ovit v film, je korenin z nekaj zemlje. Nekateri čudni zeleni "palčki" se iztekajo iz snopa - potaknjeni vosek. In že od njih - veje z listi.

Težava je v tem, da lahko sadike brez listov, z vejicami, napolnjenimi z zelenim voskom, nekaj časa shranite. Dovolj je, da jih ohranjamo v temnem, dovolj hladnem (od +1 do +6 stopinj) mestu. Potem bodo sadike, kupljene pozimi, lahko živele varno do sajenja na odprtem terenu, ko bodo ostali v "mirujočem" stanju.

Toda, če se na vejicah pojavijo zeleni listi - to je vse. Takoj jih je treba posaditi, sicer bodo umrli.

Od petih škatel rožnatega sadika, kupljenega v februarju, so bile le trije - "zbudile". Če jih pustite v škatlah do pomladi, bi neizogibno umrli.

Celotna stvar - v napačnem skladišču v trgovini. Pozimi redko kdorkoli kupuje sadike vrtnic, zato škatle stojijo na trgovalnem dnu več tednov. V toplem in razmeroma svetlem okolju se "zbudijo" in začnejo rasti. Tega postopka ni mogoče ustaviti. Rastline je treba posaditi v zemljo.

Tako sem nenamerno zagrešil plemenito dejanje - rešil tri sadike. Konec koncev, če jih nihče ne bi kupil, bi kmalu prenehali imeti predstavitev in bi bili odpisani za emisijo.

Vendar, ko govorimo o reševalcih sadik, smo soočeni s problemom. Morali so jih nujno zasaditi. Ker v februarju ni bilo vprašanje pristanka (ne vem, kako ste, še vedno imamo zmrzali in globok sneg v tem času), smo se odločili posaditi rože v navadne lončke.

Vem, da se bodo zdaj vrtnarji držali za glavo in rekli, da tega ne počnejo, a ko so si ogledali internet, smo spoznali, da je to skoraj edini način za reševanje rastlin, ki niso bile prebujene v pravo življenje.

Kako izbrati sadike vrtnic Floribunda (iz osebnih izkušenj)

Da, da! Ta naslov je že bil. Ta vstavitev je nastala precej kasneje, ko je postalo jasno, da imajo »nezaključene« mladice možnost, da za vedno ostanejo v obliki »vej«. Torej, kar se nam je zdelo napačno izbiro, se je izkazalo, da je najbolj pravilna rešitev. Moramo kupiti sadike, ki so že budne! Naj jih posadimo v lončkih in nato presadimo v odprto zemljo. Listi so tam, kar pomeni, da so mladice žive in rastejo. Če ni listov, se večkrat večkrat poviša možnost, da se denar zavrže. Na primer, dve "spalni" sadiki, ki smo ju kupili, se nista prebudili.

Kako smo posadili Floribundo vrtnice

Na vsaki škatli s sadikami je navodilo za sajenje v zemljo. Tukaj je:

Načeloma precej jasno in nedvoumno. Vendar pa, ko sajenje v lonec ima svoje značilnosti.

Prva stvar, ki je bila potrebna, je bila sprostitev sadik iz filma. Odvijanje kokona iz plastične embalaže s hranljivo zemljo ni delo za tanke narave. Zdelo se je malo več, mravlje ali črvi pa bodo prišli iz kokona. Postopek opravite bolje v časopisu.

Potem smo sadike postavili v vodo in alarm nastavili za 30 minut.

Ko so se korenine namakale, smo pripravljali lončke za sajenje. Na dnu je bilo potrebno naliti majhno plast ekspandiranih glinenih kroglic, nato pa pripraviti zemljo. Bojim se, da se bom zdelo nepremišljeno, vendar je priporočljivo zagotoviti, da je »zemljišče« dovolj, še preden so sadike namočene. V nasprotnem primeru boste morali iti v trgovino, poskušati imeti čas, da se vrnete v 30 minutah z dodatnim paketom.

In tukaj prihaja svečani trenutek. Seveda se bodo strokovnjaki spopadali s pristankom in brez pomočnikov. Skupaj smo posadili vrtnice. Eden je imel mlado sadiko, drugi je izlil zemljo. Obilno zalivamo prihodnje vrtnice in jih postavimo ob okna, ne da bi pozabili na predhodno fotografijo:

To je vse. Zdaj je ostalo le, da jih zalivamo in upamo, da sadike ne bodo rasle tako hitro in da bodo živele do srečega trenutka, ko jih presadimo iz lončkov na odprto zemljo. če se ukoreninijo.

Naša zgodba z zasaditvijo vrtnic Floribunda se je začela 19. februarja 2017. Nato vas vabim, da sledite fazam razvoja sadik. Od časa do časa jih bomo fotografirali in dodali slike v ta članek. Če se ne zgodi nič žalostnega, boste na poletni koči videli že cvetoče vrtnice.

Minili so trije tedni

Na naše veliko veselje so se vse tri sadike vrtnic uspešno prilagodile, začele rasti in postajale zelene. Ta fotografija je bila posneta tri tedne po izkrcanju. Medtem, ko vrtnice "živijo" v cvetličnih lončkih, jih bomo kmalu sprostili po volji, v odprtem terenu.

Točno en mesec je minil

Že nekaj časa nismo gledali sadik, in ko smo danes pogledali za zaveso, smo zdahnili! Ena od vrtnic je razcvetela prijetna rumena. Velikost cvetja pa ni tako velika, kot je prikazana na fotografiji. Ne več kot 5-6 cm v premeru. Na drugi mladici se je takoj pojavilo pet brstov. Kmalu bo tudi prosim. Tretji grm še ni pripravil presenečenj. Mogoče bodo kasneje.

Minilo je mesec in pol

Zaman smo upali, da se bo rumeni cvet vsaj nekoliko povečal. Izgleda, da bo padel. Omeniti je treba, da so cvetni listi spremenili barvo v skoraj belo, konice listov pa so postale rožnate.

Toda drug vrtnarski sadik ni bil povsem enak, kot je bil narisan na škatli. Zdi se, da se preseljevanje sadik ne izvaja. Ko so se pojavili brsti, smo čakali na krasne rdeče rože. Takšni so bili upodobljeni na škatli. Žal, namesto okrašenih vrtinčastih socvetij, se je naš pogled pojavil takole:

Seveda so tudi lepe, vendar. to nismo pričakovali. Hotela sem videti velike cvetove natanko te oblike in barve, ki so bile prikazane na škatli. Zato moralo. Več v trgovini Magnet Ne kupujem sadik vrtnic. Seveda, naš poskus se nadaljuje, še naprej bom prikazoval napredek rastlin, saj sem obljubil. Upam, da ko bodo vrtnice posajene na prostem in rastejo, bodo tudi sami cvetovi postali večji.

Minilo je 50 dni

Želim pokazati, kako napreduje tretja sadika. Prej nisem pokazal, ker ni uspeval. Kljub temu pa je precej prehitel druge dve sadike v zeleni masi. Tudi brez cvetja je lepo videti. Zanima me, katera barva bo cvetela?

Minilo je 52 dni

In to je še en mladi vrtnik. Malo kasneje smo jo odložili. In tudi nas je zadovoljen z rožo. Med vsemi že cvetočimi sadikami je novi cvet največji.

Minilo je 70 dni

Eden od prvih sadik posajenih ni v naglici, da nas prosim s cvetjem. Vendar se je izkazalo, da je najbolj zelena in široka. Stavim, da cveti rdeče. no, če sploh cveti.

Minilo je 84 dni

Končno se je zgodilo. Danes smo posadili rastline v odprtem terenu. Kopali so jame z globino eno in pol bajonetno, na dno je bila dodana velika drenaža in naše vrtnice so bile »izpuščene«. Upamo, da se ukoreninimo!

Konec julija. Floribunda brezplačno

Že dolgo čakamo na ta dogodek. Preostale vrtnice še niso cvetele in rumena nas je končno zadovoljevala z novo rožo. Poleg tega se je izkazalo, da je veliko večji kot prvič, ko je bil obrat še vedno v loncu. Upamo, da bodo druge vrtnice sčasoma sledile njegovemu zgledu.

Začetek septembra. Rezultat

Pravijo, da piščanci padejo v jeseni. Zato želimo povzeti eksperiment. Od petih prvotno kupljenih vrtnic grinje Floribunda, dva nista nikoli narasla. Redno smo jih iztovarjali v zemljo, vendar izgleda, da so bili še vedno mrtvi v trgovini. To je vprašanje, katere sadike so bolje kupiti: tiste, ki so se že »prebudile« in začele rasti, ali tiste, ki še vedno »spijo« in so v stanju paličic, napolnjenih z voskom. Sprva smo mislili, da smo že kupili nič, kar se je zbudilo. Zdaj je jasno, da je to treba storiti.

Preostale tri sadike, sproščene v divjino, so nas redno zadovoljevale s cvetjem.

V nasprotju z našimi pomisleki se je velikost cvetov vedno znova povečevala. Sčasoma so dosegli tako velikost, ki je bila prikazana na škatlah s sadikami. V sredini septembra sta dve vrtnici:

Pred mrazom smo malčke malo razsekali in jih prekrili s cvetličnimi lončki za zimo. Upamo, da bomo naslednjo pomlad lahko nadaljevali zgodbo.

http://proverilnasebe.com/index.php/exp/tovill/garden/209-floribunda.html

10 najboljših sort floribunda vrtnic

Začetni pridelovalci so se navadili, da menijo, da je roža muhasta in zahtevna. Toda priljubljenost vrtnic raste vsako leto, in rejci ne izgubijo svoje navdušenje v vzreji sort in hibridov izredne lepote. V srednjem pasu raste z zavetiščem in to je običajna faza kmetijskega inženiringa. Večina sort se aklimatizira v coni 5-6, vendar nič ne preprečuje, da bi rasle v coni 4. Samo je treba upoštevati, da okras v nenavadnih pogojih ne bo v celoti razkrit. Za 4 - 3 cone so relativno nezahtevne vrtnice floribunde. Predstavljamo vam opis in fotografije najboljših sort vrtnic floribunde - glede na izkušnje izkušenih vrtnarjev.

Ocena najboljših sort vrtnic floribunde

Na vrh Floribunda vrtne rože

  • odpornost na bolezni
  • med cvetenjem dopušča dež
  • nežno sladko aromo
  • odpornost
  • preprosta barva in oblika cvetja
  • zgodnje, obilno in stalno cvetenje
  • dobra zimska trdnost
  • visoka odpornost na pepelasto plesen in črno luknjo
  • cvetovi so odporni na dež
  • prizadene rja v regijah bolezni
  • obilno cvetenje
  • dolgo drži cvet, ki se prekrije v cvetenju
  • visoka odpornost na bolezni
  • dobra zimska trdnost in odpornost na vypryvaniya
  • odpornost
  • majhne rože
  • na soncu barva bledi
  • gosto frotiramo velike cvetove
  • cvetje ne pokvari v deževnem vremenu
  • odpornost
  • povprečna zimska trdnost, nagnjenost k spuščanju
  • Za pridobitev lepe oblike grma zahteva kompetentno oblikovanje

Nadaljujemo z uvrstitvijo mnogih najbolj priljubljenih francoskih vrtnic Floribunda s kontrastnimi barvami. Puša 60 - 80 cm visoka, kompaktna, stisnjena. Listi so svetli, dolgočasni. Terry cvet, skodelica, 8–10 cm v premeru, bela z malinasto obrobo na vsakem cvetnem listu, ko se meja odpre, postane temna češnja z ostrim prehodom. Na zunanji strani latice je meja odsotna, zato pri brstih na začetku raztapljanja prevladuje bela barva. Na vsakem poganjku nastane 3 do 7 cvetov. Nanaša se na sorte ponovnega cvetenja, saj je med valovi opazen prelom. Drugo cvetenje je skromnejše od prvega. Z vidika odpornosti na bolezni zavzema srednji položaj in v neugodnih letih trpi zaradi pepelaste plesni in madežev. Za deževno vreme, povprečen odpor. V hudih zimah z malo sneg zamrzne.

  • svetlo nenavadno barvilo
  • velika cvet
  • tam je razcvet
  • povprečna zimska trdnost
  • pomanjkanje okusa

Najboljše visoke vrtnice floribunde

  • velike in svetle barve
  • odpornost na bledenje
  • dobra imuniteta
  • nezahtevnost
  • dolga odprtina

Nova ameriška izbira. Grm do 90 - 95 cm debel, s kroglasto navado. Terry cvet, s premerom 5 - 8 cm (s skrbno nego do 10 - 12 cm), v obliki čašo, na začetku raztapljanja je barva "mlečne čokolade", ki s polnim razkritjem pridobi sivke senci. Sladki vonj se dobro počuti. Poganjki s posameznimi cvetovi ali brsti 3 kosov. Cveti poleti brez prekinitev. Odpornost na pepelasto plesen je visoka, vendar je lahko prizadeta s črno luknjo. Cvetovi dežja dobro prenašajo.

  • nenavadno barvanje
  • čašna cvet
  • neprekinjeno cvetenje
  • odpornost na dež
  • srednja odpornost na črno točko
  • nizka odpornost proti zmrzovanju
  • grm počasi raste
  • zanimive barve
  • neprekinjeno cvetenje
  • izrazita aroma
  • visoka odpornost na bolezni
  • cvetovi ne trpijo zaradi pogostih dežev
  • zamrzne v ostrih zimah
  • ohlapno cvet

Ime renesanse upravičuje nostalgično cvetje plemenite barve. Razvejan grm, močan, višine od 70 - 80 cm do 100 - 120 cm, odvisno od rastne cone, ima rahlo razprostirajočo navpično navado. Listi so številni, usnjati. Cvet je svetlo roza, enakomerno obarvan, v središču je razdeljen na 4 segmente, gosto frotirna, s premerom 7 - 10 cm, v obliki široke sklede. Obstaja šibka, a prijetna sadna aroma. Na eni puščici se oblikuje 3 do 5 cvetov. Zelo cenjeno zaradi odpornosti na deževje, odpornosti na hude bolezni, dobre zimske trdnosti in neprekinjenega čudovitega cvetenja. Sorte pridelujejo pridelovalce iz 4, 3 in 2 con.

  • ne zbledi na soncu
  • velika razkošna cvet
  • cvetenje brez prekinitve
  • dobra imuniteta
  • prenaša ostre zime
  • nekaj cvetov na streljanju
  • Obilno in živahno cvetenje brez prekinitev
  • hitra rast grma
  • odlična odpornost
  • dobra zimska trdnost
  • majhne rože

Floribunda vrtnice - rezultat medvrstnega križanja polietanovih vrtnic in hibridnih čajnih vrtnic. Pogosto se imenujejo hibridne polianthne gredice ali grmaste vrtnice z socvetji. Skupina vrtnic floribunde ima naslednje značilnosti:

  • obilno in dolgotrajno cvetenje (v severnih regijah so včasih zabeleženi valovi s kratkim premorom);
  • povečana zimska trdnost;
  • dobra odpornost in odpornost;
  • cvetovi majhnega premera v 4 - 8 cm se zbirajo v socvetjih (cvetoče vrste cvetenja);
  • odsotnost in nizka intenzivnost arome;
  • dekorativnost je nekoliko slabša od predstavnikov čajnih hibridov.

Glede na višino rastline so sorte v skupini razdeljene na: robnik (do 40 cm), srednja rast (60 - 80 cm) in visoka (100 cm ali več). Med vrtnarji je največje povpraševanje po srednje in visokih sortah vrtnic floribunde. V coni 4 pogosto pride do zmanjšanja parametrov, ki jih je navedel izvor, visoke sorte pa ne smejo doseči 1 m. Floribundine vrtnice so dobre pri oblikovanju grmičevja, rastejo v zabojnikih in prejemajo drevesno drevo.

http://www.expertcen.ru/article/ratings/luchshie-rozy-floribunda.html

Pregledi vrtnic Floribunda


Sporočila: 2547
Registriran: 13.9.2009

Počitniška hiša v regiji Leningrad

Natasha, in za ustvarjanje svetle točke je dovolj en grm ali pa potrebuješ nekaj? In kako je z obliko grma: kompaktna ali razpada?
Prav tako gledam na ta nov izdelek.


Sporočila: 2285
Registracija: 10.2.2010
Od: Arkhangelsk

Počitniška hiša v mestu Arkhangelsk

Če posadite kot solitaire, posamično, potem mislim, da morate uporabiti metodo sajenja buket treh sadik. Če posadite v družbi drugih vrtnic v majhno cvetlično gredico, je ena dovolj. Če je cvetlična greda velika, je treba mesto povečati. V prvem letu je težko reči o obliki grma, vendar so poganjki zelo močni, pokončni, ne spadajo niti z velikim številom cvetov, tudi po dežju. Sedel sem z razdaljo 50 cm.


Sporočila: 4507
Registracija: 9.9.2008
Od: Moskva


Sporočila: 681
Registriran: 14.2.2009
Od: Moskva

Počitniška hiša v predmestju

Poezija je čudovita vrtnica. Ni bolan, ne mučen, lep! Ena mojih najljubših vrtnic! V vročini ne gori, dež ga ne pokvari, cvet drži zelo dolgo. Z eno besedo - zaklad, ne vrtnica! Počasi cveti, vendar ni velika. Na zadnji fotografiji rože več kot teden dni.


Sporočila: 721
Registriran: 14. september 2009

Počitniška hiša v regiji Tula


Sporočila: 518
Registriran: 14.9.2008
Od: Moskva

Počitniška hiša v vikendici v okrožju Pushkin v SNT

Ja, ona je bila z mano: pametna vrtnica. Na žalost je bila zamrznjena. Urediti ga moramo tudi spomladi.

Moje pravo ime je Stella.


Sporočila: 4107
Registracija: 10.9.2008
Od: St. Petersburg

Počitniška hiša v okrožju Vyborg

Stella, medtem ko je Stella tiho, bom odgovoril. Imam Leonardo na začetku poletja v višini: 50 cm, do konca 90-100, v širini: 60-80 cm, cveti skoraj brez prekinitev. Zelo priporočam.

Objava je bila spremenjenaEugine - 06.9.2010, 20:36


Sporočila: 721
Registriran: 14. september 2009

Počitniška hiša v regiji Tula

Stella, zdravo! Povej mi, pliiz, je Leonardo da Vinci visok ali floribunda širok in ali cveti celo poletje?
Hvala!
[/ quote]
Pozdravljeni Leonardo se šteje za nizko rose, vendar sem ga stalno narašča do 1.10-1.20 do konca sezone. Na fotografiji - prvi val cvetenja po vzmetnem oblikovanju trima. Zimsko zimuje, celo je žalostno rezati, toda kot rezultat cvetenja »od zgoraj navzdol«. Močni valovi cvetenja, nekajkrat na sezono, vendar med njimi skoraj ni cvetja, samo nekaj. Letos, zaradi toplote, so bili poleti cvetovi majhni, zato se niso več slikali. Dejstvo je, da je bilo o tej rozeti že veliko povedanega, zato je lahko res, da jo omenjamo, ampak kaj storiti, če govorimo o uspešnih floribundih - brez tega ne moremo!

Ps. Všeč mi je tvoj podpis! (Veš kaj mislim!)


Sporočila: 2823
Registriran: 10.9.2009
Iz: Moskva Izmailovo

Počitniška hiša v regiji Kaluga, okrožje Borovsky


Sporočila: 4107
Registracija: 10.9.2008
Od: St. Petersburg

Počitniška hiša v okrožju Vyborg


Sporočila: 576
Registracija: 2.1.2009

Počitniška hiša v okrožju Tosno Len.obl.

Vem, da cvetijo vrt! Ko so taki ljudje v sovjetski državi!


Sporočila: 2823
Registriran: 10.9.2009
Iz: Moskva Izmailovo

Počitniška hiša v regiji Kaluga, okrožje Borovsky


Sporočila: 7527
Registracija: 10.9.2008
Iz: Minsk


Sporočila: 2823
Registriran: 10.9.2009
Iz: Moskva Izmailovo

Počitniška hiša v regiji Kaluga, okrožje Borovsky


Sporočila: 7527
Registracija: 10.9.2008
Iz: Minsk


Sporočila: 4107
Registracija: 10.9.2008
Od: St. Petersburg

Počitniška hiša v okrožju Vyborg

Irski, potem vam lahko ponudim od mojega najljubšega, zelo odpornega in nepretencioznega: Leonardo da Vinci - Meilland - ta vrtnica vas nikoli ne bo pustila na cedilu, bo cvetela ne le za dolgo časa, ampak za zelo dolgo časa v velikem buketu.
Čajkovski - Meilland je čudovita bela in smetana vrtnica, ki dobro zimuje, cvetoča in cvetna oblika z različnimi odtenki. Zelo zanesljiv.
Jean Cocteau - Meilland, popolnoma nezahteven, ni bolan z ničesar, rekordno cvetočo - cvet drži: tri tedne, medtem ko se videz cvetov sploh ne spremeni in obstaja veliko takih čipkastih metuljev.
Bordure Rose-Delbar, serija obmejnih vrtnic v Delbarju v višini kot povprečna floribunda, je cvetela zgodaj in še vedno cveti, dež, vročina, toča niso niti „kihali“ in kakšna čudovita cvetja in krila ima.
In končno, Goldelse-Tantau, so o tem veliko pisali tukaj, če imate nizko cvetlično cm-40, potem jo lahko razmislite in ga postavite v ospredje.

Vesel bi bil, če bi katera od predlaganih fit.

Tanyush-Sablinka, lahko pokažeš svojo gredico s 25 vrtnicami, potem bo lažje odgovoriti na tvoje vprašanje.

Objava je bila urejenaEugine - 10.9.2010, 9:25

http://flower.wcb.ru/index.php?showtopic=6863

Forum Država Odgovor Galaxy

Počitniška hiša, vrt, vrt, cvetlični vrt, in seveda skupna naročila, vse je v vašem hobiju!

Vrtnice Floribunda

Vrtnice Floribunda

Sporočilo Knora »11. mar. 2011, 10:49

Vrtnice skupine Floribunda (Fl., F1.) So nastale kot posledica kompleksnega plemenskega dela. Zaradi številnih prednikov so lastnosti vrtnic Floribunda zelo raznolike. Višina grma se giblje od 30-40 cm do 1,3 metra, poganjki so večji od kitajskega hibrida, grm je kompaktnejši, listi so obilni. Cvetovi so običajno v socvetjih, občasno pa so samski. Glavna prednost Floribunda vrtnic je dolg razcvet, skoraj do prve zmrzali. Barvni spekter je nenavadno širok: od bele do temno rdeče, skupaj z oranžnimi, kremnimi in pisanimi cvetovi, obstajajo sorte, ki med cvetenjem spreminjajo barvo. Na primer, rumeni brsti sorte Masquerade (Masquerade, 1949) so rdeči s časom - tako na enem grmu so rože z različnimi barvami.
Odpornost proti boleznim, so po raziskavah te vrtnice več kot kitajski hibrid, nekatere sorte pa močno vplivajo pepelasto plesen in črna lisa. Odporne, odporne proti boleznim dekorativne sorte skupine Floribunda so Europeana (Europeana, 1963) s temno rdečimi cvetovi, rumeno-oranžno-rdeče barve Mysterium (Mysterium, 1963), rumena Jan Spek (1966), bela Ivory Fashion 1958)
Floribunda vrtnice so večkrat prečkali s kitajskim hibridom. Raznolikost kraljice Elizabete, ki je bila tako drugačna od staršev, da je bilo treba izločiti novo skupino Grandiflora (Grand., Gr.), Je prejela svetovno slavo. Cvetovi v tej skupini vrtnic so podobni obliki, kot so čajni hibridi, veliki, običajno zbrani v socvetjih. Grmičevje visok, izvaljen, z obilnim listjem. Bolezen in odpornost proti zmrzovanju je višja kot pri Kitajskem hibridu. Grandiflora vrtnice so primerne za urejanje krajine in gojenje v vrtovih, vendar so tudi dobre za siljenje in rezanje. Eden izmed najlepših predstavnikov te skupine je še kraljica Elizabeta z rožnatimi cvetovi, kot tudi češnjevo češnjo (Cherry Glow, 1959), krvavo rdeča Vrennende Libe (Brennende Liebe, 1956).
R. Kokovkin

Zgodba vrtne skupine vrtnic Floribunda je povezana z imenom danskega rejca Poulsna, ki je s prečkanjem kitajskega hibrida in poliantične dobil sorte, ki so podedovale vrline svojih staršev. V procesu nadaljnje hibridizacije in selekcije so se pojavile številne sorte, ki se po lastnih značilnostih niso ujemale z okviri takrat znanih skupin. Zato so sredi prejšnjega stoletja identificirali novo skupino in jo imenovali Floribunda (Floribunda), kar pomeni »cvetenje«.

V poznih 70. letih. v zadnjem stoletju, po uvedbi nacionalnih klasifikacij v nekaterih državah, so vrtnice Floribunde v nekaterih državah ohranile svoje ime, v drugih pa so jih imenovali »vrtnice s popki«, »hibridne poliantuse« in celo »cvetlične vrtnice«. Ruska klasifikacija je za to skupino vrtnic pustila ime Floribunda. Opozoriti je treba, da se številne publikacije, ki so se pojavile pred kratkim, ne držijo sistematike, sprejete v državi, kar povzroča zmedo in zmedo pri klasifikaciji vrtnic (op. Avtorja).

Torej, ta skupina vključuje sort z velikimi socvetji, skoraj neprekinjeno cvetenje, v velikosti in obliki cvet, kot tudi široko paleto barv, ki spominja na Tea-hibrid. Podedovali so dobro odpornost na bolezni in visoko zimsko odpornost Poliantovov. Priljubljenost vrtnic Floribunda se je povečala s prihodom novih cvetočih sort, ki so skoraj tako dobre kot lepota, eleganca in dišava cvetov Tea Hybrid. V zadnjih letih se je v tej skupini pojavilo veliko kultivarjev, katerih značilni znaki so kratki in majhni listi. Nekatera vzrejna podjetja izbirajo te vrtnice v podskupino v Floribundi, v drugih pa kot vrtne vrtove. V Rusiji so se te vrtnice šele začele pojavljati.

Zaradi svojih prednosti (dolgi dekorativni učinki, obilo barv in aromatičnih odtenkov, odlična kakovost cvetja v nekaterih sodobnih sortah, nezahtevnost, visoka zimska odpornost) so vrtnice Floribunda zelo priljubljene. Posajene so v cvetličnih poljih, vzdolž vrtnih poti, v mejah, v posameznih skupinah, iz katerih lahko ustvarite notranje nizke žive meje. Ti so veličastni v standardni obliki, še posebej v dišečih kultivarjih. Nekatere sorte se uporabljajo za siljenje in kulturo prostora.

http://dachniiotvet.galaktikalife.ru/viewtopic.php?t=627

Pregledi vrtnic Floribunda

Izkazalo se je, da imamo samo dve razpravi o najbolj bogatih vrtnicah na našem mestu - hibridni čaj in vrtnice. Koncept "floribunda" sam po sebi pomeni bogato in nenehno cvetočo vrtnico. Vendar pa imajo mnogi od njih še vedno pomanjkljivosti v stabilnosti in dolge prekinitve cvetenja.

Rad bi na enem mestu zbral seznam takih vrtnic, kot je npr. Jubile du Prince de Monaco, ali Red Leonardo da Vinci, ki ga odlikuje visoka odpornost na bolezni in vremenske kataklizme ter cvetenje od maja do zmrzali, ker želite počitnice na vrtu. Počitnice in rekreacija.
Kakšne predloge?

http://www.rosebook.ru/topics/zz/samye-ustojchivye-i-obilno-cvetushhie-floribundy

Roses Floribunda.

Dober dan Danes želim z vami deliti svoje izkušnje z gojenjem vrtnic floribunde na dacha. Toliko ljubim vrtnice, ne morem prenesti užitka njihove lepote! Zame, ta cvet - in zelo čar in divja strast.

Ti dve vrtnici - floribunda, za razliko od mojih drugih vrtnic: - "Samba", "Nina Weibull", "Queen Elizabeth", "Blue Bajou", "Abraham Derby" nimajo imen, ali pa jih preprosto ne poznam. Kupil na trgu vrt kot različne "tiger" vrtnice. In v resnici.. Preberi več »zdelo se je, da so rože popolnoma različnih barv.

Ljubim vrtnice in jih z veseljem gojim na dachi, prednost imajo vrtnice tipa Floribunda. Te proze so odlične za vrt. Moje floribunde vrtnice cvetijo od junija do zmrzali, da se zakrijejo za zimo. Tukaj sem zrezal vrtnice za zimsko zavetje. Preberite več »in se odločil napisati recenzijo.

Že dolgo bom napisal recenzijo o tem, kaj počnem in ljubim dolgo časa. Vse se je začelo s parom grmovja hibridnih čajnih vrtnic, zdaj so grmovje 25-30 floribunde. Naj bo za nekoga majhna, toda za sebe sem izbral najbolj stabilne. In zagotovo četrta cona!

Ljubim svoje vrtnice! Čeprav nimam lastnega zelenjavnega vrta, ga vzamem od tašče in matere, kupim in posadim, ter iz tega dobim veliko užitka, spomladi pa imam vsa okna polnjena s sadikami. Preberite več "skozi Cn, seveda ne veste, kaj bo prišlo, ampak...

Moja ljubezen do vrtnic se je začela pred kratkim in omejena na velikost mojega dvorišča. Škrat, plezanje, robnik, pokrovnost, hibridni čaj, floribunda, kako se lahko uprete takšni lepoti? In okus?

Roses so zagotovo zelo lepe rože. Ampak res jih ne maram. Toda moja teta jih obožuje. Na njeni strani lahko najdete toliko različnih vrtnic, da se včasih sprašujete, kje ima ta ženska toliko moči in potrpljenja, da raste toliko zanimivo. Preberite več »na vaši strani.

Obožujem vrtnice, ki pa jih ne ljubijo. To so najlepši rože. Ko sva z možem kupila hišo, je prva stvar, ki sem jo naredila na lokaciji, zato zasadila vrtnice. Težko se je naučiti, kako jih obdržati v naši klimi pozimi, vendar sem se naučil. Seveda, ni bilo storjeno brez p.. Preberite več »obrišite, vendar se učite iz napak.

Nikoli nisem občutil ljubezni do rezanega cvetja! Za trenutek se bom veselil in ga dal nekomu drugemu, ali ga dal v vazo in ga pozabil, dokler ne bom popolnoma izsušil (vodo enkrat za vselej zamenjam)!

http://otziv.net/rozy-floribunda

Kiev Garden - forum dobre volje

Časovni pas: UTC + 2 uri [Poletni čas]

Deset najboljših vrtnic, ki MORA rasti v vašem vrtu!

Pokazal bom tudi sorte, ki jih po mojem mnenju lahko najbolje poimenujemo z najboljšimi. Moja glavna izbirna merila so odpornost proti dežju (za Karpate je zelo pomembna), obilnost cvetenja, lepota grma in cvetja, dobro zdravje.
Rosarium Uetersen. Zelo cenim to. Za 11 let, vedno lepo, super bogato, odporno na slabo vreme, vredno ponovnega cvetenja, dobro zdravje, samo ljubezen do sorte:
(to je fotografija leta 2013):

Versigny - zelo bogato cvetenje, svetlo lepo cvetje, odpornost na rane in deževje:

Chippendale Obožujem zelo bogato cvetenje, odpornost proti slabemu vremenu:

Karamela ljubezen do svetlih cvetov, obilno cvetenje. Grmičevje za fotografiranje ločeno ne bo delovalo, zato bo posajena

Jubile du Prince de Monaco je svetlo, bogato cvetenje, odpornost na dež, resnično cenim dejstvo, da ponovno cvetenje ni precej slabše od prvega, ki ni drugega razreda z mojo voljo:

Molineux za obilno, skoraj neprekinjeno cvetenje:

Ljubim Pierre de ronsard (Eden Rose) za lepe, velike rože, čudovite barve in zato, ker je bila sorta precej zanesljiva. Odpornost na dež je precej dobra, vendar sem ga postavil pod streho hiše, streha je zelo visoka, dežuje, ne vse:

Sahara je bogata cvetoča sorta, cvetenje je skoraj neprekinjeno, močno privlači poglede:

Prva dama, ki sem jo ljubil za zelo posebno lepoto cvetja. Do sedaj je bilo nekaj opazovanj, vendar bi sorta ponovno zasadila, vredno je:

Alan Titchmarsh obilno cveti:
(fotografija leta 2012):

Clair Matin cveti vsako leto eno od prvih vrtnic, cvetijo obilno, hitro cveti, zanimive modulacije barv v cvetovih:

Zlata meja zelo cvetoča vrtnica:

Ventilo mi je všeč za velike rože posebne strukture in čudovite barve:

Crocus Rose je tudi dostojna sorta, najboljša bela guma za mene:

Seznam se lahko nadaljuje dolgo časa. vendar so te sorte prve na seznamu vrtnic, ki jih je treba posaditi.

http://kievgarden.org.ua/viewtopic.php?p=387623

LiveInternetLiveInternet

-Iskanje po dnevniku

-Citatnik

Sprehodite se skozi vrtove - »Cvetlični džem«. »Prišel bo dan, ko boste odprli oči in videli: vreden je vrta.

Rožna dežela VDNH je izginila, žalostno je dihala, Sonce, ko je sonce zašlo z vijoličnim sončnim zahodom.

Sijamski tulipan sijamski tulipan. on - kurkuma - je tudi sorodnik ingverja, oche.

Vrtovi za "cvetlični džem" V vejah se veter igra z listjem, vrt se srečuje z zoro s petjem ptic, C.

Mestne rože. V mestih, kjer zore ni vidna pozimi, Kjer je razdalja skrita za strehami, spomladi.

-Naslovi

  • Setev in razmnoževanje. (291)
  • Semena in sadike. (149)
  • Potaknjenci, potaknjenci, delitev. (62)
  • Priprava, gnojilo, kompost. (157)
  • Mojstrski tečaji, načrti, načrti (153)
  • Voda. (53)
  • MY rože. (748)
  • Indoor cvetje. (455)
  • Orhideje. (37)
  • Enoletni cvetovi. (174)
  • Petunia (35)
  • Trajnice. (735)
  • Clematis. (52)
  • Lilije (42)
  • Plevel (40)
  • Potonike. (35)
  • Sadni vrt. (802)
  • Zelenjava, začinjena zelišča. (481)
  • Sadje, jagode in sadje. (207)
  • Drevesa, grmičevje. (405)
  • Četrti (43) t
  • Rockery, drugo cvetje. (120)
  • ROSES. (190)
  • Bolezni in škodljivci. (219)
  • Cvetne kompozicije. (162)
  • OBLIKOVANJE (444)
  • Deco ideje. (454)
  • Koristni nasveti, povezave. (1008)
  • Vprašanja za vrtnarje. (270)
  • Vrtovi sveta. (182)
  • Recepti jedi in zeliščna zdravila. (183)
  • Pogovori, sestanki, izmenjava. (119)
  • Zamenjava in prodaja cvetja. (1)
  • Nekatera besedila in romantika. (223)
  • Prenesite revije, knjige, programe. (143)

-Oznake

-Povezave

-Glasba

-Foto album

-Redni bralci

-Skupnosti

-Oddaja

-Statistika

Vrtnice. Katere sorte so prejele dobra "priporočila" za nizko vzdrževanje in ne najboljše poletje (2. del)

Isabella_Nilova vse objave avtorja
Nadaljujemo pogovor o vrtnicah) tudi spomine na njihove čudovite cvetove in vonj, ki dušo ogreje v teh hladnih dneh. Pogledam skozi številne fotografije in nasmeh. In že se veselim, ko vidim, kako brsti začnejo cveteti na mojih lepotah)
Povedal vam bom, kaj me čreva (bush), floribunda različnih originatorjev prosim in vas lahko zadovolji.
Priznam, da imam raje vrtnice iz Cordes, Tantau, Meyane, Delbar, Harkness, razen Davida Austina. Seveda se z nekaterimi vrtnicami Massada in Guyota počutim evforično, vendar se jih »sliši« za toplejše podnebje in veliko pritožb v zadnjih dveh letih, da sadike trpijo zaradi rje, ali so okužene, ali v našem podnebju ga hitro izkoristijo. In ko sem pogledal številne nove izdelke teh originatorjev, vidim v njih »stare obraze«, ki so jih videli prej v »proizvajalcih«, ki so mi všeč. Massad in Guyot se po mojem mnenju opirata na bleščečo in "elegantno" cvetlico. Svojo pozornost lahko usmerite na vrtnice Poulsen in njegovo renesančno serijo. na tebi je.
Predvsem imam vrtnice iz Tantauja, Meyane in Cordesa. Poleg tega so sadike, kupljene v vrtcu Topalovich, niso slabše kot sadike iz "staršev". In to je pomembno tudi, če kupite nekaj ducatov, ne samo enega, 2-krat ceneje) No, to je moje mnenje)
Meyanovskie - Eden Rose (Pierre de Ronsard), Decor Harlekin, Koncert 94, Leonardo da Vinci, Polka, Jubilej princa Monaca, Scarlett. Zdaj se ne spomnim vsega, toda te sorte vrtnic me ves čas veseli. Lahko samo opažam, da lahko Pierre de Ronsard (Eden Rose) v deževnem poletju slabo razkrije brstice, vendar mu odpustim tako "muhastost" za njegovo preprosto nevzdržno lepoto) Resnično, ena najlepših vrtnic. Ne morem si predstavljati vrta brez njega. Namesto tega se ne vzpenja v naše podnebje, ampak visok grm (grm) do 2 m.
(na vrhu fotografije)

(Pierre de Ronsard je tu konec oktobra po hladnem poletju)

O Leonardu da Vinciju - zelo znani sorti, ki je zdrava in izdatna, ne morete reči ničesar, saj je cvetela stara sorta Concerto 94, ki se ne odziva na vremenske razmere. To cveti s klobuki iz breskve-roza cvetje, listje je temno, sijajno, ne vpliva ničesar. Višina do 1 m.

Lenardo da Vinci

Decor Harlequin


Scarlett (pokrovnost tal)

Priporočam več sort Botticelli, Bonika, Kollosal Mayan, Red Leonardo da Vinci, Swoni, Čajkovski.
Obletnica monaškega princa.

Kordesovskie - Westerland, Larissa, Lavaglyud, Lyuhtkoning Lucia, Angela, Rosarium Utersen, Zaide, Schneevitchen.
Vse te vrste grmičevja in floribunda so se že dolgo uveljavile z moje najboljše strani.
Svetujem tudi - Bremen Stradumuskanten, Caramella, Gartnerfroyde, Hansaland, Gerbruder Grimm, Dom in vrt, Cosmos, Lions-Rose, Pomponella, Rosenphy.

Tantau sorte imam hibridno čajno skupino in plezanje. Od floribunda Aspirin Rose, je za to pomlad še vedno naročena ista sorta. Sorta je zelo zdrava, brez težav, lepa v cvetenju v "težkih" pogojih nizkega vzdrževanja in vlažnosti, vroče podnebje tudi ni ovira)


Za to pomlad sem naročil sadike (floribunda, shrabs) iz Tantau - Baylando, Chippendale, prva dama. Priporočam jih tudi vi, pa tudi Astrid dekanter von Hadelberg (velika vrtnica), Belvedere, Heidi Klum Rose, Mariateresia, Pastella, Rokoko, Sahara.

Zdaj smo razpravljali o sortah vrtnic iz skupin floribunde in orehov (grmovje), ki se rahlo "dotikajo" pokrovnosti tal. V naslednjem postu bom govoril o čajno-hibridnih in plezalnih vrtnicah, ki po mojem mnenju zaslužijo vašo pozornost in ne bodo razočarale, če okrasite svoj vrt z njimi.
In zdaj še nekaj mojih vrtnic)

http://www.liveinternet.ru/community/901126/post257524810

Floribunda vrtnice - barvita cvet na vrtu z zelo preprosto nego

Moja strast do vrtnic se je začela pred nekaj leti.

Kot gost na podeželski hiši pri sodelavcu, sem bil presenečen nad številom cvetočih vrtnic, ki jih je vzgojil njen dedek. To je v Moskvi. Imamo tudi poletno kočo, vendar v takšnih številkah nismo imeli vrtnic. Bilo je 3-5 grmovje, ki so občasno zakrnele in izginile. Dedek seveda me ni pustil brez velikega šopeka in nasvetov.

In svetoval mi je za naše podnebne vrtnice vrste Floribunda. In vendar - šopek, potem ko bo stal v vazi in bo sušil, ne da bi ga vrgel ven, ampak da bi odrezal zbledele rože in posadil veje v zemljo, poglobil s 3-4 popki. Koreninski sistem se razvije iz ledvic. No, in še vedno - ne bodite razburjeni, če ne bodo vse vrtnice sprejete.
Uspelo mi je. Dejansko se niso vse korenine ulovile. Spomladi so se na več vej pojavili listi. V prvem letu je več cvetov dalo največje in najmočnejše vrtnice. Z leti so grmičevje zraslo.
Skrb za vrtnice je preprosta: 2 do 3 krat na sezono, brizgam grmičevje s kemikalijami iz koloradskega krompirjevega hrošča, ker vrtnice ljubijo insekte, ki jedo listje in brsti; občasno hodim okrog grmovja in odrežem blede rože, tako da so vrtnice videti sveže in se novi brsti pojavljajo hitreje; do zime sem mulčil, obrezal in razsekal veje do tal (še naprej se razmnožujem), pokrivam grmovje z lapnik vejami. Roses pozimi dobro, nekaj grmovja pozimi pri meni brez zavetišča.

Floribunda vrtnice začnejo cvetiti v juniju, cvetenje pa se nadaljuje, dokler se ne prekrijejo pozimi. Cvetenje je konstantno in obilno, na eni veji grma za več brstov. Ko nekateri izginejo, drugi cvetovi hitro cvetijo.

Priporočam floribunda vrtnice za leni poletne prebivalce in tiste, ki nimajo časa za skrbno nego rastlin na vrtu.

http://spasibovsem.ru/responses/rozy-floribunda-krasochnoe-tsvetenie-v-sadu-pri-ochen-prostom-uhode.html

Top 6 najlepših floribundnih vrtnic za srednji pas

Dodajanje članka v novo zbirko

Želite svoj vrt spremeniti v pravi raj, vendar ne veste, kako to narediti? Rastline floribunde posadite na vaši parceli: te rastline, o katerih nadomeščajo dekorativne legende, vas bodo presenetile s svojo sposobnostjo prilagajanja razmeram v srednjem pasu.

Floribundine vrtnice so slabše od hibridnih popkov, ki so velikega čaja, zato jih je težko imenovati izjemno dišeče. Vendar, kljub temu, izkušeni vrtnarji z velikim veseljem jih zasadili na svojih spletnih straneh. Takšen spoštljiv odnos je lahko razložiti: floribunda vrtnice cvetijo zelo obilno in skoraj neprekinjeno skozi sezono in zanje je zelo enostavno skrbeti.

Druga prednost floribunde je visoka prilagodljivost na podnebje zmernih zemljepisnih širin. Te rastline se ne bojijo le hudih zmrzali in dolgotrajnih dežev, ampak tudi prenašajo sušo in so odporne na bolezni in škodljivce.

Da bi se lažje odločili, smo izbrali 6 najlepših (po mnenju strokovnjakov in navadnih cvetličarjev) sorte vrtnic floribunde, ki so idealne za gojenje v srednjem pasu.

Bratje Grimm (Gebruder Grimm)

Nenavadno privlačna in trajna - te besede označujejo vrtnice te sorte.

Cvetovi postopoma spreminjajo barvo (od rdeče-rumene z rumeno obrnjeno do barve) in privlačijo pozornost drugih skozi celo sezono. Njihova svetla barva v ozadju briljantnega temno zelenega listja je resnično veličasten pogled, subtilna, subtilna aroma pa je prava poslastica za ljudi z razvitim vonjem.

Bujno visok (do 90 cm) grm dobro prenaša toploto, ne boji se podaljšanega dežja, močnih vetrov ali grenkega mraza. Rastline so izjemno odporne proti boleznim in škodljivcem, celo jim vsejedi uši se raje izogibajo.

http://www.ogorod.ru/ru/outdoor/rose/9612/Top-6-roz-floribunda-dlya-srednej-polosy.htm

Publikacije Trajnic Cvetja